Valná hromada a Žába 2023 KVM 1881

V pátek 17.11.2023 jsme pořádali celodenní program pro mělnické veslaře. V dopoledních hodinách probíhala Valná hromada našeho spolku, na které jsme zvolili dva nové členy výboru KVM 1881, jsou jimi Zdeněk Krejza, který po dvou letech odpočinku bude opět kapitánem našeho klubu a Aleše Křížka, který se po víceleté pauze vrací do svého mateřského klubu.

V pravé poledne odstartoval tradiční běh do Serpentýny a poté následovalo zavírání vody – Memoriál Karla Stibora – veslařská soutěž čtyřčlenných posádek na gigové čtyřce – Kanci, kde se jednotlivé sestavy posádek losují bez ohledu na věk, pohlaví a zkušenosti závodníků.

Po závodech proběhlo slavnostní křtění lodí, které náš klub pořídil v letošním roce – 3 skify (Poseidon, Neptun a Monster) a jeden dvojskif (Niké). Nové lodě pokřtili Ing. Tomáš Martinec, Ph.D. starosta města Mělníka a Karel Kasáček, radní města a trenéři přípravky Pavel Čvančara a Alena Herinková. Klub financoval pořízení těchto lodí z darů, dotace od města Mělník a vlastních zdrojů.

Dále klub v letošním roce pořídil nový člun a motor pro trénování na vodě a zajištění obsluhy při pořádaných závodech. Člun i motor byl financován z daru Nadace ČEZ a z vlastních zdrojů.

Po křtění lodí odstartovala „Žába“ zábavný program, která probíhala až do pozdních nočních hodin, kde se všichni dobře bavili. Občerstvení bylo skvěle připravené vlastními silami veslařů, veslařek, případně jejich rodičů. Moc si toho vážíme a vřele děkujeme!!!

Fotografie z průběhu celého dne naleznete na rajčeti od Martiny.                                     (rh)